Control si stabilitate cu capul bila Manfrotto 498RC2

Capul bila pentru trepied foto Manfrotto model 498RC2 este unul din cele mai populare capete printre fotografii, atat profesionisti cat si pasionati.

Capul 498RC2 are o constructie solida din aluminiu, fiind astfel suportul ideal pentru toate aparatele foto traditionale digitale DSLR sau format mediu. In acelasi timp se potriveste cu intreaga gama de trepiede Manfrotto, cea mai buna combinatie si cea mai des intalnita este cea cu trepiedul foto profesional Manfrotto 055XB.

Capul ofera posibilitatea de control al frictiunii asupra bilei, ceea ce asigura o miscare mult mai in siguranta si mai precisa a camerei. De asemenea, butonul de blocare a bilei pentru pozitionarea camerei este mult mai ergonomic, mai usor de manevrat si la indemana fotografului.
Capul 498RC2 este dotat cu placuta ”qick release”, care dispune de un sistem suplimentar de siguranta ce previne detasarea accidentala a camerei foto de cap.

Capul permite tilt lateral de: -90° / +90° si o rotatie panoramica de 360°.

Are o greutate proprie de 0,61 Kg si poate sustine 8 kg. Spre deosebire de competitori, la capetele Manfrotto greutatea maxima admisa reprezinta standardul sever de calcul, care ia in consideratie nu doar greutatea maxima in axul coloanei la nivelul placutei, ci greutatea maxima masurata in centrul gravitational al sistemului cap-camera (la 12 cm deasupra placutei), in pozitia pe vericala a camerei, excentica fata de axul coloanei, care determina un moment maxim de rasucire. Astfel cand veti selecta capul Manfrotto dorit, va fi foarte simplu: nu trebuie sa mai tineti cont de centrul de greutate al sistemului cap-camera (ca in cazul altor producatori), ci doar de greutatea neta a camerei asa cum e normal.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Posted on 9 October 2010, in Trepiede foto and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: