Fotografiaza lumea de aproape cu filtrele B+W Close-up

Prezentandu-se ca o alternativa la obiectivele scumpe sau la inele de macro, filtrele B+W (nume provenit de la creatorii germani ai companiei Bierman + Webber) Close-up sunt recomandate fotografilor pasionati, care nu doresc sa rateze ocazia de a imortaliza o floare sau la orice alt detaliu care i-a surprins placut, din lipsa echipamentului necesar. Datorita dimensiunii reduse, ele ocupa un spatiu mic, comparativ cu obiectivele si inelele macro, putand astfel sa fie depozitate in orice geanta sau rucsac foto.

Micsorand distanta dintre obiectiv si subiectul fotografiat, filtrele Close-up pot fi folosite pe orice tip de obiectiv, fix sau zoom, sau chiar macro, fara a influenta in vreun fel calitatea fotografiilor obtinute. Un lucru important este faptul ca, spre deosebire de inelele macro, care reduc puternic lumina care intra in aparat, filtrele Close-up nu diminueaza cantitatea de lumina care ajunge la senzor, diafragma stabilita fiind foarte apropiata de cea efectiva. De asemenea aceste filtre B+W Close-up nu deformeaza imaginile.
In functie de gradul de apropiere ales, imaginea poate fi marita de pana la 10 ori, filtrele Close-up avand valori intre +1 si +5, cu +10 pentru filtrul macro.

Pentru cele mai bune rezultate, producatorul Schneider Optics al filtrului B+W  Close-up NL1 recomanda folosirea acestuia cu obiective cu focale intre 85 mm si 200 mm, la formatele de 35 mm. Filtrul B+W Close-up NL3 poate fi folosit pe orice focala, distanta minima de focalizare reducandu-se la 33 cm. Filtrul B+W Close-up NL5, este cel care se apropie cel mai mult de fotografia macro, diferentele fata de gradele mai mici fiind evidente.

Cu cat gradul filtrului este mai mare, cu atat efectul de „marire” al subiectului este mai mare, producatorul german al filtrelor B+W, Schneider Optics, fiind singurul care ofera gradul +5, filtru care se apropie cel mai mult de fotografia macro, diferentele fata de gradele mai mici fiind evidente.

Filtrele sunt disponibile pe diferite dimensiuni de filet acoperind intreaga gama de obiective la care pot fi montate.
Montura filtrelor B+W, prin sistemul F-Pro, permite filetarea si desurubarea acestora fara ca ele sa se intepeneasca, indiferent de conditiile meteo, care actioneaza prin temperatura asupra dimensiunii materialelor din care sunt realizate.

Filtrele B+W sunt tratarea pe ambele fete, tratament care ajuta lumina sa treaca prin sistemul de tratare MC (MC – multi-layer coating). Sistemul MRC (MRC – repelling multi-layer coating) are in plus avantajul ca este mai puternic decat sticla in sine, ceea ce ofera o protectie ridicata la apa si praf, facilitand intretinerea.

Advertisements

Posted on 6 June 2011, in Filtre foto and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: