Portret perfect de mireasa in exterior, cu ajutorul panourilor Photoflex

Cum sa accentuati si sa difuzati lumina de exterior in realizarea unui portret mireasa. O lectie de produse PhotoflexLightingSchool

Portret de mireasa

Portret de mireasa

Una dintre dificultatile fotografiilor de nunta in exterior este aceea a iluminarii deoarece lumina naturala nu este intodeauna ideala pentru fotografii. Cu ajutorul unui panou reflectorizant LitePanel de la Photoflex puteti modifica lumina existenta si a o amplifica pentru portretul Dvs.

Aceasta lectie exploreaza utilizarea panourilor reflectorizante LitePanels de la Photoflex prin modificarea luminii naturale in timpul sedintelor foto. Asa cum veti vedea in aceasta lectie, panourile reflectorizante LitePanels sunt accesorii cu ajutorul carora putem obtine rapid si usor, o lumina eleganta pe chipul miresei.

Subiecte acoperite:

  • asamblarea panoului
  • difuzarea luminii provenita de la soare
  • accentuarea luminii provenita de la soare
  • panoul reflectorizant 5in1

Echipamentul de iluminare:

Pentru aceasta lectie, am fotografiat doua mirese diferite, o mireasa bruneta cu tenul mai inchis la culoare si cealalta putin mai satena cu tenul mai deschis. Tineti minte ca oamenii nu sunt toti la fel, avand culoarea parului, tenul si culoarea ochilor diferite, avem nevoie de o iluminare diferita pentru fiecare tip in parte (fig 1&2).

figura 1

figura 1

figura 2

figura 2

 Asamblarea panoului

Panourile LitePanels de la Photoflex sunt foarte usoare si de aceea sunt foarte usor de instalat. Seria de fotografii de mai jos va arata cum se asambleaza panoul(fig.3-8).

figura 3

figura 3

figura 4

figura 4

figura 5

figura 5

figura 6

figura 6

figura 7

figura 7

figura 8

figura 8

figura 9

figura 9

Aici, vedeti cum se ataseaza la panou panza reflectorizanta, in cazul nostru un alb translucid (fig. 9).
Difuzarea luminii provenita de la soare
Cu prima mireasa in cadru, am dorit sa va aratam intai cum sa difuzati lumina provenita de la soare folosind un singur panou reflectorizant cu panaza alba translucida.

figura 10

In prima poza rezultata dupa fotografiere, mireasa este plasata direct in lumina puternica a soarelui. Observati cum este intoarsa intr-un anumit unghi catre soare? De-ndata ce panoul LitePanel a fost pozitionat langa ea, observati cat de soft este contrastul, mentinand totusi calitatea luminii creand acea senzatie tridimensionala (fig. 10).
figura 11

figura 11

Apoi, asistentul nostru ne-a ajutat tinand panoul LitePanel pozitionat intre soare si mireasa. Dvs. puteti sa folositi un stativ pentru a ancora panoul, desi multi fotografi prefera sa se foloseasca de un asistent deoarece este mult mai rapid. Cu cat te deplasezi mai repede in astfel de situatii cu atat este mai bine (fig.11).

figura 12

figura 12

In poza rezultata puteti vedea o lumina soft de calitate care inconjura chipul si trupul miresei (fig.12).
Accentuarea luminii provenita de la soare
Apoi, am decis sa folosim panze reflectorizante in locul panzei translucide, pentru a accentua lumina soarelui in zonele umbrite de pe mireasa.Pentru un portret in intregime al miresei, am plasat mireasa intr-o zona putin mai umbrita unde soarele ilumina doar partial la cativa metri in fata ei. Daca veti folosi vreodata un panou reflectorizant ca si lumina principala, aveti grija sa aveti o iluminare pe fundal, astfel veti putea folosi lumina din spatele subiectului dirijand-o cu ajutorul panoului refelctorizant pe chipul subiectului iluminand zonele umbrite. Aici am ales o zona de fundal naturala, fara umbre, pentru prima mireasa (fig.13).
figura 13

figura 13

Acest aranjament ni-l arata pe asistentul nostru tinand panlul reflectorizant cu panza aurie. Observati ca panoul este inclinat asa incat sa capteze lumina soarelui. Alt avantaj este ca avand un asistent, el poate vedea directia soarelui si poate pozitiona panoul in unghiul dorit.
aici am ales sa folosim o panza reflectorizanta aurie pentru a-i da miresei o aura calda, blanda (fig. 14).
figura 14

figura 14

A doua perspectiva arata distanta si ughiul dintre panou si mireasa (fig.15).
figura 15

figura 15

Apoi, am facut cateva fotografii cu cea de-a doua mireasa. Doar pentru a face o comparatie, intai am facut o fotografie fara panoul reflectorizant LitePanel (doar cu lumina de la soare), apoi am facut o fotografie ajutati fiind de panoul reflectorizant Litepanel cu panza aurie pentru a capta soarele si a-l folosi ca si lumina de umplere (fig.16&17).

figura 16

figura 16

Fig. 16 – Fara reflectorul de umplere
figura 17

figura 17

Fig. 17 – Cu reflectorul auriu folosit ca si luimna de umplere

Lumina in figura 16 este oarecum uniforma comparativ cu lumina din figura 17 care este mai directionata. Alt beneficiu este acela ca ochii miresei si trasaturile fetei sunt mult mai bine evidentiate cu lumina data de panoul reflectorizant (fig.16&17).

Panoul reflectorizant 5in1 Atunci cand trebuie sa calatoriti si trebuie sa luati doar echipament de stricta necesitate, este recomandat sa nu va lipseasca kitul Multidisc 5in1- panou reflectorizant care contine 5 panze diferite pe o singura rama compacta. Mai jos puteti vedea aranjamentul si rezultatul utilizarii unui Multidisc reflectorizant cu panza aurie (fig. 18, 19 & 20).
figura 18

figura 18

figura 19

figura 19

figura 20

figura 20

Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii atat al unui panou LitePanel cat si a unui kit 5in1 Multidisc este acela ca aveti posibilitatea de a folosi mai multe tipuri de panze reflectorizante. Seriile de fotografii de maijos va arata rezultatele dupa utilizarea unei panze albe, argintii si aurii (fig.21).

Fig. 21 – Panza reflectorizanta alba; Panza reflectorizanta argintie; Panza reflectorizanta aurie

figura 21

figura 21

Garantia Photoflex, o calitate garantata de fotografi pentru fotografi.

Lectie de fotografie pusa la dispozitie de catre Photoflex Lighting School, preluata din versiuna in lb romana: http://ro.photoflexlightingschool.com/
Copyright © Photoflex, Inc. All Rights Reserved.

Advertisements

Posted on 15 February 2012, in Lectii de fotografie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: