Fotografia de nunta, o poveste de dragoste in imagini

Fotografia in locatie, fie ca este de nunta sau portret, ridica mereu provocarea ilumiarii subiectului. In acestea cazuri este nevoie de lumini care sunt usor de folosit si transportat si care au o autonomie suficienta pentru o sesiune foto.

Fotograful Adrian Nasturica a ales kit-ul Triton, pentru fotografiile in locatii pe care le face, locatii speciale cu provocari speciale, precum Centrul Vechi al Capitalei sau tarmul marii.

Fotograful Adrian Nasturica ne-a povestit cum a realizat cele doua sesiuni foto si care au fost beneficiile folosirii kit-ului portabil Triton.

”In fotografiile realizate la sedinta foto din centrul vechi al Bucurestiului am folosit kit-ul Triton de iluminare, pentru a modela umbrele de pe fata subiectului, astfel incat sa puna in valoarea linia fetei, trasaturile si expresivitatea subiectului.

Practic am folosit lumina doar ca modelare, fara a-i trada efectiv prezenta in fotografie, sporind naturaletea imaginilor si crescand sentimentul de intimitate.

La cea de a doua sedinta foto, cea de la mare, am folosit kit-ul Triton pentru a ilumina subiectul, in conditiile in care pe camera am gandit expunerea pentru a surprinde atmosfera apusului si rasaritului.

Aparatele Nikon D800 si D4 au fost setate pe modul manual, diafragma f/8, timp de expunere 1/250s, ISO 400, iar kit-ul Triton a lucrat in putere 1:1.

Softboxul inclus in kit-ul Triton ofera marele avantaj de a arunca selectiv lumina, pe o arie suficient de mica, sporind sentimentul de intimitate si mister in fotografie, creand un impact vizual puternic in randurile privitorilor.

Trebuie avuta o foarte mare grija la unghiul din care cade lumina pe subiect, deoarece raportul lumina-umbra ce se obtine pe subiect, este esential in amplificarea dramatismului cadrului si sporeste, in acelasi timp, senzatia de naturalete.

Doua mari avantaje pe care le mai ofera acest kit de iluminare ar fi numarul de declansari oferit de cei doi acumulatori, pana la 1500, si posibilitate de a mai cupla inca un cap la acumulatori, lucru ce sporeste foarte mult variantele de utilizare.

Ofera libertate de miscare in natura, cu cele 750 de declansari la putere maxima sau  30.000 la putere minima, la o singura incarcare completa a acumulatorului Lithium care se face in doar 3 ore.

Sistemul portabil, foarte usor, de doar 775 grame, cu acumulatorul montat, foloseste cea mai recenta tehnologie Lithium si poate suporta doua blitz-uri Triton simultan, fara scaderea intensitatii puterii.

In concluzie pot sa spun ca acest kit ar trebui sa fie un “must have” pentru orice fotograf de nunta, fashion sau portret!”

Copyright: Adrian Nasturica, lector/fotograf/ Scoala de fotografie New Age Photography/www.newagephotography.ro

This slideshow requires JavaScript.

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.

Advertisements

Posted on 15 May 2012, in Profil de fotograf, Sfaturi utile, Testari echipamente, Testari echipamente foto and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: